ציוד מעבדה

אילו סוגי מעבדות יש כיום?

בימינו, ניתן למצוא מעבדות במגוון רחב של עיסוקים ותעשיות, מקומות עבודה, מוסדות אקדמאיים למחקר ולפיתוח, מוסדות שונים להשכלה, סוכנות ממשלתית, מוסדות מחקר ועוד. ישנם סוגים שונים של מעבדות ולכל מעבדה ציוד מעבדה ייעודי ויש לבצע אבחנה בין סוגי ציוד מעבדה הנדרשים עבור כל אחד מסוגי המעבדות השונים.

מהי מעבדה

מעבדה הינה חדר בו ישנם תנאים מסוימים, הנדרשים לשם ביצוע מחקר, ניסוי ובדיקה מסוגים שונים. תחת הגדרה רחבה זו נכנסים סוגי מעבדות שונים ומגוונים ולכל אחד מהם ישנו ציוד מעבדה ייעודי.

 

7 סוגי מעבדות מתוך מגוון של סוגים

ישנן מעבדות המשלבות כמה סוגים, ישנן מעבדות ניידות המאפשרות עבודה בשטח וישנן מעבדות פדגוגיות למטרת חקר ולימוד .  להלן סקירה של המעבדות הרווחות כיום:

 

1)    מעבדות רפואיות

לרוב מדובר במעבדות אשר מבצעות ניתוח דגימות של מטופל במטרה לטפל במחלה, או לאבחן אותה. ציוד מעבדה רפואית יכלול מכשור אוטומטי וציוד מתכלה לעובדי המעבדה.

2)    מעבדות פיתוח

מעבדות אשר נועדו במטרה לפתח מוצרים שונים בתחומים רבים ומגוונים. ציוד מעבדות אלו הינו מגוון ולכל תחום הדרישות הספציפיות שלו.

3)    מעבדות מחקר

מעבדות הנמצאות במוסדות אקדמאיים שונים בדרך כלל ועוסקות בחקר מסוגים שונים, ובמיוחד אלו הדורשים ביצוע חוזר של ניסויים.

4)    מעבדות תיקונים

לרוב מדובר במעבדות לביצוע תיקונים ברכיבים אלקטרוניים שונים, או בדיקתם, הרכבת או בחינת תקינות השימוש בהם. ציוד מעבדה אלקטרונית יכלול אמצעים אופטיים, אמצעי ניקוי וכיו"ב.

5)    מעבדות בדיקה וכיול

מעבדות המתמחות בכיול של מוצרים שונים ובבדיקתם. הציוד בו נעשה שימוש במעבדה המתמחה בכיול הינו מאוד ייחודי ובהתאם למוצרים אותם מכיילים או מתקנים במעבדה זו.

6)    מעבדות קול

מעבדות שעיקר עיסוקן הוא ביחס לקול: הקלטה, עיבוד, השמעה ועוד. ציוד מעבדה לקול הינו כל ציוד המאפשר את הפעולות אותן היא מבצעת.

7)    מעבדות גמולוגיות

מעבדות שתפקידן לבחון שווי אבנים יקרות ואת ערכן בהתאם. ציוד מעבדה גמולוגית כולל לרוב אמצעים אופטיים מתקדמים ביותר וכמובן אמצעי מיגון ידיים, כמו כפפות הגנה.

 

ציוד מעבדה מדויק למעבדה מדויקת

כל מעבדה ממלאת סוג אחר של ייעוד ולכל מקום הצרכים והדרישות שלו. ציוד מעבדה איכותי המותאם בדיוק לצרכים של מעבדה מסוימת, יספק עבורה את התנאים הטובים ביותר לעבודה, ממחקר ופיתוח, דרך ייצור ועד בדיקה ותיקון.

 

תנאים למעבדה מוצלחת

ציוד מעבדה אשר מטופל ומתוחזק בהתאם, נשמר לאורך זמן. יש להקפיד על כך שציוד המעבדה יהיה נקי ומחוטא בהתאם לדרישות המעבדה והיצרן, על מנת שיוכל לספק את התנאים הטובים ביותר להצלחה מיטבית.

חומרי ניקיון ייעודיים

יש לשמור על ניקיון המעבדה באמצעות חומרי ניקוי וציוד ניקוי ייעודיים לציוד המעבדה . אמצעים אופטיים במעבדה דרושים ציוד ניקוי וחומרי ניקוי שונים, מאשר מכלי אחסון כאלו ואחרים. יש לנקות את הציוד באופן שוטף ותכוף ככל שניתן וכמובן לחטא ציוד, במידת הצורך.

 

ציוד מעבדה מקצועי ואיכותי ב-3 צעדים פשוטים

מדובר כמעט בסדרם הכרונולוגי של הדברים, יחד עם זאת, ישנה חשיבות לכל אחד מהצעדים. רק הטוב ביותר: השקעה בציוד מעבדה איכותי ,מדויק ומתקדם המיוצר על ידי החברות המובילות בתחום.

  • לתקן כשאפשר: במידה וציוד מעבדה התקלקל, מומלץ לבחון את האפשרות לבצע תיקון מקצועי לחיסכון בכסף.
  • ליתר דיוק: חשוב לוודא כי ציוד המעבדה מכויל, כדי לוודא את תקינות התוצאות אשר נמדדות במעבדה שלכם.

 

5 הרגלים פשוטים לחיי מעבדה בטוחים

בזכות כמה הרגלים פשוטים, ניתן לשמור על סטנדרטים גבוהים יותר, גם במעבדה שלכם:

  1. אחת ליום: ביצוע ניקיון באופן יומי לציוד ולמעבדה וניהול רישום מדויק על פעולות הניקיון השונות.
  2. באופן קבוע: יש לוודא תקינות ציוד מגן אישי לפני כל שימוש
  3. ניקיון שוטף: יש לשטוף ידיים עם מים וסבון וכמובן, חומרי חיטוי במידת הצורך.
  4. נהלי חירום: יש לוודא כי המעבדה, על עובדיה ערוכים לתרחישי חירום שונים.
  5. כללי בטיחות: הדרכת העובדים אחת לתקופה בנוגע לכל כללי הבטיחות הנדרשים בסביבת המעבדה.

 

צרו עמנו קשר באמצעות:


השאירו פרטים ונחזור אליכם